c'est magnifique

Detta är min femte dag här på Koriska. När jag kom fram i lördags fick jag vara ledig till söndag kväll då jag skulle köra mitt första pass på middagen som servitris. Det gick asbra och var hur kul som helst. Sen söndagen har jag jobbat middag varje kväll fram tills ikväll och hunnit med en frukost också. Imon får jag vara ledig, Jag och några till ska gå och köpa glass i en liten hamn som ligger en bit bort. Dom har tydligen megaglassar där. Ska bli mumsigt värre! I lördags lånade jag och 2 tjejer några cyklar och kämpade (iaf jag) till en affär och köpte lite vatten och frukt. Om man tar bort att jag cyklade i flipflop och det gjorde så att min ena mittentå hoppa ur led hela tiden, var det en himla fin cykeltur. Med samma jag hade fixat tillbaks tån så hoppa den ur igen. Men jag kom iaf hem till slut. Nu kommer jag till en viktig sak! Lyssna mamma och pappa, mina svarta jobbskor funkar inte. Jag har fått 2 köttiga skavsår och jag kan knappt gå. Igår värkte det upp i vaderna så fort jag satte ner hälarna. Inte kul. Så jag skulle vilja be er om en tjänst. Ni har inte lust att gå till ecco och köpa walking skor och skicka ner dom med posten. Kommer inte kunna klara mig till Hanna kommer ner. Dom dagar jag är ledig är bilen upptagen. Ni kan väll snacka ihop er. Jag smsar adress till båda. Förutom detta är allt toppen! Alla är jättesnälla och ikväll ska vi ha personalparty. Jag har badat varje dag i havet förutom en när jag inte hann med. Det är jättesalt vatten här. Najs för hårfärgen! Jag har havsutsikt också! Great! Jag saknar er alla där hemma, men det händer saker hela tiden så jag hinner inte längta hem så mkt om ni förstår mig rätt. Inga gråt attacker än alltså. Längtar som en tok till Hanna och Moa kommer ner. Då är jag ledig 2 dagar irad! Men nu måste jag kila och kolla tvätten (tvättar helt själv, wow!) Just de, jag har lite news till Hanniepannie men jag messar dom ;) och min arbetsplats is the shit! Från resturangen ser man alla stora yacht som dundrar förbi ute i havet. Helt okej för mig! puss&kram!


När jag inte jobbar, hittar ni nog mig här. Ifall ni skulle ha vägarna förbi;)


Så himla kul, det finns sjukt stora olivträd! Igår låg jag under detta och vilade.


Nu är jag i fint sällskap, Happy!


KORSIKA!!!

I torsdags hade vi det jättemysigt på bio'n och Friday's. Maten var god och väldigt väldigt stark. Igår satt Hanna, Gurre och jag och åt middag ute på altanen. Jag tyckte det var för kallt (14 grader), men Hanna kom med en bra övertalning. Nämligen att jag inte kommer kunna frysa på tre månader till, så vi langa fram filtar och tände ljus. Mys.

Nu ska jag lätta ankar och ta mig till varmare delar av världen. Mitt flyg går 7 från arlanda så nu ska vi strax bege oss. Hanna ska skjutsa mig, snäll som hon är och Gurre hänger också på. Som tur är kommer Hanna och Moa ner till mig ganska snart! Längtar redan dit!


dancing in the night, dancing through the days

Idag vaknade jag med ett strålande humör! Satte på lite go musik och började dansa. Den låten ovan är så grymt go, man bara rycks med! Idag är det operation röj och packning. Ska fixa det sista inför min resa till medelhavet. Hela matsalsbordet är fullt med grejer som är absolut "nödvändiga" att ha med sig. Ska provpacka och väga väskan. Får bara ha med mig 20 kg i resväskan och 5 kg i handbagage, det ska jag klara mig på i 3 månader!! Så jag kommer nog få rensa bort det mest onödvändiga och hoppas på det bästa. Ikväll blir det nya twilight rullen med mina 2 flickor och sedan en pre-födelsedags middag på TGIF. Himla mysigt! Dom har ju så himla god mat där så jag ska äta tills jag spricker. Har räknat med att gå upp några kilon ikväll ;)


3

Min tredje sista kväll i sverige. Jag valde att ta fram gitarren och min grymma minisynth. Lärde mig hela samson på synthen och Miike Snow Song for no one på gitarren. Känner mig som en sann rockstar! Nej nu ska jag kasta tv'n ut genom fönstret och gå och lägga mig. Imorgon kommer Hanna och vi ska ha tjejkväll med Jennfier! Kommer bli himla kul! Nattinatt


den fete

RAAAAHH!!!!!!!!!!!!!!!  Shit asså jag kan inte beskriva hur jag känner just nu. Som att jag sitter fastkedjad i ett dockhus inne i en garderob och tvärs över gatan är världens bästa festival och jag kan inte höra något för garderoben är ljudisolerad. Imon ska jag ta en trip till Bengans och köpa massa skivor och bränna in dom i itunes och göra den fetaste spellistan ever så att jag den 13 augusti, när de första bandet kliver på scenen i slottskogen, ska kunna känna att jag är på plats i göteborg och inte på Korsika. Funderar på att ta med mig ett gammalt wow armband för att få in lite mer feeling. Skämt å sido, istället för att göra tabben jag gör varje år på wow så har jag lyssnat igenom alla band som ska till wow 2010 idag istället för att hitta guldkornen ett halvår senare. Jag fattade tycke för rätt så mkt och samlade allt i en go spellista på spotify. Så nu har ni bara att lyssna och njuta! Några jag verkligen tycker ni ska lyssna på är The Drums, Konono No1, Laura Marling, Junip och Girls.

marine

Min nya favvo sida är marinetraffic.com, sjukt kul. Nu ska pappa och jag ta en latte och ikväll bär det av mot sthlm. Sen är det bara 5DAGAR kvar tills jag rymmer till korsika! Wiiie!


@Skäret

Nu är jag i skärhamn och det är underbart! Har nyss tagit ett kvällsdopp i havet och nu blir det grillparty med lite seglarfolk på vår terrass.

salta bad

Igår hade jag en perfekt sommardag. Gick ner till stranden och solade och badade. Så himla skönt i vattnet! Sen kom pappa och hämtade mig för en fika i trädgården med fika från majgården. På kvällen lagade pappa och jag tre rätters. Min absoluta favorit camembert le rustique med fikon, vattenmelon och ölkorv till förrätt, grillade hemmagjorda hamburgare till varmrätt, som var sjukt goda, och jordgubbar och glass till efterrätt. Vi hade världens grillshow när vi grillade och vårt slagord var: Burger king har fått en ny innebörd. Slutade med att pappa eldade upp sitt fingerhår.

winter winds

Jag hatar studera.nu, mitt mål var att jag skulle slippa göra högskoleprovet. Men nu har vinden vänt och jag ska satsa allt jag har. 16 augusti ska jag anmäla mig till de där jäkla högskoleprovet, högskoleboken ska jag köpa innan jag åker till Korsika och plugga gärnet så jag har någon chans att göra bra ifrån mig. Den 23 oktober gäller det. Det finns inget att förlora, bara att satsa allt just nu.


Tisdag

Jag befinner mig på västkusten och igår tog vi en tur med segelbåten. Gurre och jag tog gummibåten och vi ägde segelbåten. Gurre har köpte en ny motor till den. Så nu slipper vi snigelfarts 2 hästarn och åker nu mera i med en 4 hästare där bak. Det roligaste är när man åker själv. Planar som utav bara satan och fort gåre. 14 knop om man frågar Gustav. Igår kväll om regnet och åskan. Härligt, regnar lite idag med och tänkte ha en mysdag och ta igen alla serier jag missat på internet fast nu blev jag lite badsugen iaf. Det är ju fortfarande sjukt varmt! Får se om jag tar mig ett dopp.


48 grader



Den enda bilden från i lördags. Håkans nya lya var hur fin som helst! Partystämningen var i fullgång. Vi blev dock lite trötta när vi kom till Sommar! så vi vände på klacken en kort stund senare och började vår vandring hem.

Igår klev jag på ett tåg i sthlm, somnade och klev av i gbg. Åkte gummibåt med gurre och kollade fotbolls vm. Spanien var bäst så dom vann. Nu ska jag hoppa i havet!

Vecka 27


slow it down

Den tropiska värmen har anlänt. Den har iofs varit här länge men det är ganska skönt att den har velat stanna. Jag har precis snott lite nyponros från skogen. Ska försöka få dom att rota sig så jag kan plantera dom på Carib terrassen. Återstår att se om jag har några gröna fingrar. I torsdag natt kom Hanna och jag hem från Hälsingland. Vi har haft de jättemysigt med utflykter, fika, sol och bad. Bland annat stannade vi en sväng på Lill-babs café och tog en sommarebakelse och hallonsoda och lekte med djuren. Sista dagen åkte vi upp till Moas stuga. Där var det hur fint som helst. Vi badade, spelade kort och åt mat. Bilder kommer imogorn. Ikväll är det inflyttningsfest hos Håkan och efter de blir det antagligen utgång till Sommar!


Hajskräck!

Igår grillade jag med Hannas familj och Kickan och hennes kille. Kul var det, ända tills Ted säger att det finns vithajar i medelhavet. Jag hade inte alls tänkt på det! Så det första jag gjorde idag var att googla på vithaj. Skit asså det ser inte bra ut. Hittade ett forum där dom snackade om vithajen i medelhavet och att den attackerat människor och en av dom största hajarna har dom fångat i medelhavet. Det blir inte bättre heller. Jag läser vidare och ser att vithajen trivs bäst längs Italiens kust. Bra, tänkte jag som tänkte att Korsika låg vid frankrike och spanien. Men nej, så ligger ju den där jävla ön alldeles intill Italien. Perfekt, nu kommer jag inte våga bada. Dum som jag är har jag suttit och kollat massa hajattackfilmer på youtube.

Om nån minut drar Hanna och jag på roadtrip till Hälsingland och hälsar på Moa. Är så grymt hungrig så ska köpa med mig en sallad från valvet och äta på vägen.


Vecka 26

De tre bästa konserterna: Vampire Weekend, Shout out louds och Miike Snow

Den absolut bästa konserten: The Kooks

Peace & Love 2010


my drinking is killing me

Så sjukt jäkla bra låt med Robyn! Don't fucking tell me what to do

Highway man

Jag är hemkommen från årets bästa festival. Sitter och lyssnar på Hoffmaestro och blir lite halvsentimental när jag tänker tillbaks på imorse när vi vaknade i det 40 gradiga tältet helt blöta av svett och fort som satan försökte hasa sig ut i den friska luften som nästan var lika varm som den i tältet. Alla ölburkar och matrester som ligger utspridda runt om på campingen, den äckliga lukten som blir när öl, lera och kiss blandas och alla människor som får dom konstigaste idéerna som i stunden verkar vara dom bästa. Men ingen bryr sig för det är festival. Welliewell, mitt i festivalkaoset lyckade jag få ett jobb på Korsika. Åker om 3 veckor den 24 juli och ska jobba som servitris på ett Langley hotell. Kommer bli fett, men just nu har jag lite resångest. Det bästa hade varit att alla bara kunde flytta med så jag slipper säga hej då. Fast jag kommer ju tillbaks så det kommer säkert ordna sig. Nu gäller det bara att hinna med allt innan jag kilar iväg till Korsika. Måste åkte till gbg och hinna träffa mamma och pappa, resa till hälsingland med Hanna, jobba på arvikafestivalen, säga hej då till alla vänner och mormor, farmor och min lilla Gurre purre. Skit, känns jättejobbigt just nu. Men beror säkert på min övertrötthet från veckan. Bilder kommer imorgon, nu ska jag till Hanna och grilla. Peace out!

The fucking Kooks

Lever jag eller är jag död?

RSS 2.0