ooh happy day!

God morgon!

Idag är jag uppe med tuppen. Har ett fint terminsprov med min flöjt nu på morgonen och det är dags att värma upp. Sedan får vi inte glömma mina 4 uppsatser som ska vara inne idag. Än sålänge är 2 st helt klara, som tur är har jag lite håltimmar idag. Just det! Jag och Lukas ska ha en lite lunch konsert i skolan idag. Vi spelar en låt som är jättefin. Sök på The dance of the blessed spirits på youtube.

Jag vill åka till Spanien!


Kristall vatten

Bara så ni vet så badade jag i atlanten i morse! Och det var jätteskönt och jag vill inte alls vara i Sverige nu även fast jag råkar vara det. Våran resa har varit undebar och jag önskar att jag kunde spola tillbaks tiden en vecka och börja om allt igen! När jag satte mig på planet dit så försvann all stress och oro inför studenten. Jag kunde verkligen inte tänka på det och om jag gjorde det en kort stund var det bara vadå stundenten? Vadå har vi plugg? Så kändes de hela tiden förutom när jag satte mig på planet hem. Jag fick världens klump i magen och tänkte bara på allt som måste göras. Sen tänkte jag, det får gå som de går, jag kan åka tillbaka till Gran canaria efter allt och bara bada och sola så löser sig allt. Vem vet, det kanske blir så.

Live från Grand Canaria!

På Kanerieöarna är det toppen! Det är hur varmt som helst , just nu är det 28 grader, och vattnet är kristallklart! På vårat hotell har vi saltvattenpool!! Och vi har 20 minuters promenad till den finaste stranden ever! Sanden är kritvit och är tagen från Västindien. Nu kan man undra varför jag och Hanna inte ligger på standen eller i havet... vi är nämligen helt schteekta. Så idag tar vi det lungt, men nu måste vi ta ett dopp i poolen för att svalka oss!


Grand Canaria nästa!

Nu äntligen sitter jag hemma hos hanna! Klockan 04.30 är det dags att stiga upp för att bege sig till Spanien! Wiie! Ska bli så himla skönt med semester från skolan. Iofs tar vi studenten snart och då kommer vi få mycket semester men ändå. Vi hade faktist planerat denna resa ända sedan 1:an i gymnasiet. Nu är det äntligen dag! Oj, nu kom jag på att Hanna och jag skrev små brev som dom gjorde i Crossroads och dom ska vi öppna på studentdagen. Spännande! Well. nu ska vi försöka sova lite innan den grymmaste resan börjar!

Kärlek!

Denna låten är från mig till mitt Hallon! <3


S


Lite shopping gör en verkligen på bättre humör! När jag kom in till stan gick jag direkt och köpte en latte på Espresso House och ringde pappa för lite catch up. Sedan fick jag avbryta vårat samtal eftersom jag av omringad av skor! Det var en jättesnäll tant på Nilson i Feet first. Hon gjorde verkligen allt för att hitta ett par 35:or till mig som passade perfekt. Det vart tillslut ett par från Replay. Efter det var jag på topp och sprang runt i fler affärer tills skolan började. Resultatet blev en tröja från Gina Tricot och en klänning/tunika från Oasis. Jag köpte också ett par örhängen från SNÖ by Sweden, superfina! 

Örhängen frpn SNÖ


Skor från Replay

ge mig mer tid någon?!

Nu vet jag seriöst inte hur jag ska hinna med allt! Så fort jag sätter mig ner och pluggar somnar jag. Det är inte så himla effektivt när man ska ha klart 3 uppsatser tills idag/imon. Nu ska jag åka in till stan och försöka hitta lite sommarkläder till Spanien. Sedan blir det skolan och en lång pluggnatt om jag inte hinner somna först...

Heja Sverige!

Om ni inte redan kollar på 1:an så är det final i  Eurovision Song Contest ikväll! Sveriges Malena är klar för ikväll och jag håller tummarna för henne! Skulle vara kul med en final i Sverigen nästa år. Undra om vi bygger en ny arena då?! =) Efter jobbet idag skulle jag ta en powernap, som slutade i 1,5 timmars sömn istället för en halvt timmes sömn. Väcktes av mamma som kom inrusandes i mitt rum och sa "Frida! Frida! Det har börjat nu!" Jag blev helt paff, sen hörde jag från tv'n lite goa trummor och de var Israels bidrag, vad jag kommer ihåg var den bra annars gillar jag Portugals låt. Jag vet inte vad det är jag gjort men känner mig helt död! Skulle kunna sova en hel dag och ändå behöva sova mera känns det som. Ska fila lite på min uppsats om Indisk musik medans Eurovision håller på, sen blir det en god natts skönhetssömn!

Oj! Ukrainas bidrag är asballt!

Just de!

Okey, nu har jag bestämt mig. I sommar vill jag flytta till lägenheten i Göteborg.  Jag vill ha sommaren i Göteborg med härliga fikapauser i solen, Håkan Hellström på Liseberg, bada från klippor i saltvatten, ljumna kvällar som aldrig tar slut med massor av äventyr. Jag ska bara försöka fixa så det kan gå i uppfyllelse...

Ett steg närmre

Nu är äntligen matte c kursen klar! Gjorde nationella provet idag på morgonen och jag vill inte göra om det! Så jobbigt! Jag tycker det är mycket bättre och sitta och räkna för sig själv än att vara stressad på ett prov och få prestationsångest. Som tur är det över nu, men ska nog söka in till sommarmatte på KTH. Det kan nog bli kul! Igår kväll var jag och min klass på Operan i sthlm och kollade på baletten Ringaren i Notre-Dame. Alla dansare var jätteduktiga! Och orkestern spelade fint! Innan baletten började köpte vi med oss mat och satt i solen i Kungsträdgården som förberede för RIX fm festival. För mig blev det en cream cheese bagel och en latte från Espresso House. Så himla gott!

Kristin!

Party sickan

Skivan i tisdag blev så himla lyckad! Den bästa skivan ever!! Bluemoon bar var jättefint och vi blev bjudna på god mat! Musiken var super och alla dansade! Precis så man vill att det ska vara! Jag blevg Party Sickan med min guldiga hatt! Jag sov inte mycket den natten... och sen var det skola dagen efter. Våran klass var den bästa på att vara där, vi var hela 8st! Sista lektionen fick jag verkligen kämpa för att hålla mig vaken, mina ögon var så trötta att man inte klarar av att hålla dom uppe, så tillslut fick ja hålla upp dom med händerna. Men jag vill verkligen gör om den kvällen. Så himla lyckad!


Jennie, Sickan, Fanny och Jenny


Hanna, Lousie och Tess


Jonna och André


Jennifer



Min kompanjor Vanheden


=)

Sleepyhead


Skiva ikväll!

Ikväll är det min studentskiva på Bluemoon bar i Sthlm. Klockan 19 ska vi äta middag tillsammans och sedan blir det party hela natten! Temat är hjältar och skurkar och jag vet inte riktigt vad jag ska vara? Har tänkt på Sickan från lilla Jönssonligan eller catwoman. Har verkligen beslutångest! 



plugg,plugg.... och plugg

Det tar aldrig slut!!! Det känns som det ända jag gör är att sitta och plugga. Vet inte hur mycket jag har kvar att göra och det värsta är att det bara byggs på hela tiden. Men snart är det över =D och 20 maj blir det spanien för mig och Hanna! De är vi välförtjänta av!!

Köpte mini oreo's idag, så himla gott! Får minnen från New York.

Hemmafru?

I helgen har jag kännt mig som en äkte hemmafru. I lördags efter jobbet fick jag ett ryck och började städa hela huset och strök massor av tvätt. Sedan fick jag för mig att laga blåbärspaj till Gurre och mamma som skulle komma hem på söndagen. Som förövrigt blev så himla god! Kände mig jätteduktig efteråt och jag somnade fort den natten! Annars har jag jobbat hela helgen med blommorna. Blev erbjuden en jobbtjänst efter studenten med utbildning på köpet. Låter toppen, men vet inte riktigt vad jag vill göra efter studenten. Det är svårt att bestämma sig!

Girls night

Igår blev det en girls night med Hanna. Vi hade supermys med god mat, film och skvaller. Egentligen skulle de varit en matte-plugg kväll, men det vart inte riktigt så... Nu ska ja bege mig till jobbet för en dag hos blommorna. Det tar emot lite men det kommer säkert bli superkul! Btw, Hanna! Vi måste kolla Gossip Girl snart! xoxo


Mästare

Nu har jag precis kommit hem från skolan och sitter och äter lunch. Jag gjorde en skink&ost sallad och en latte. Jag börjar bli riktigt grym på latte nu och dom blir himla goda också! Ett stort plus, wiiee!

I skolan hade vi enemble och vi började på ett nytt projekt. Vi ska nämligen göra en duo med valfri musik. Vi råkade bli tre i våran grupp, så en trio är ju inte helt fel heller. Våran låt är nog en av dom finaste låtarna som gjorts, Visa vid vindens ängar av Mats Paulson. Själv tycker jag nog bäst om Håkan Hellströms version. Jag blir bara så himla glad när jag hör låten, ge mig sommar!

 

Party fågel nr. 1


Denna party fågel satt på våran trapp när jag kom hem från skolan i tisdags. Jag trodde den skulle flyga iväg. Men nej nej! Det gjorde den inte. Så jag gick in och hämta lite fågelfrön så den skulle få lite mat =)

Pomme verte, green apple

Bonjour mes amies!
Om jag kommer ihåg rätt från franskan så stavas det så. Skoladagen blev väldigt sen, kom hem för en timme sedan. Under denna dagen har jag kommit underfund med hur mycket plugga jag har kvar att göra! Jag och Hanna åker till Spanien den 20 maj och just den veckan ska alla inlämningar vara klara. För mig betyder det att mina ska vara inlämnade innan 20 maj. Det kommer bli stressigt! Utöver alla uppsatser så har jag nationella prov i matte c nästa fredag och det är dags att börja plugga nu! Sen får jag inte glömma mitt terminsprov i flöjt som antagligen kommer vara samma dag som jag kommer hem från Spanien... inte bra! Nu är mitt break slut, dags att sätta sig vid böckerna igen tillsammans med en kopps te och mentos gröna äpplen från New York!

Städdag!

Idag har jag sovmorgon, så varför inte passa på att städa. Mitt rum är en katastrof så nu jäklar ska det städas och strykas! Ibland får man sådanna kickar och det är då det blir mycket roligare och det går fortare! Efteråt ska jag belöna mig med en egen gjord latte i solen. Mums!

everyone i know is listening to crunk


Take me to the great heights

Idag har jag tänkt väldigt mycket. Köpte aftonbladet med Sofi's mode och London guide. Man kommer få en guidebok om en ny stad varje måndag framöver, nästa vecka är det New York. Detta passar ju superbra när man tar studenten snart och vill upptäcka världen! Jag kommer köpa alla! Iaf, i Sofi's mode så var det en artikel om en tjej som varit väldigt bortskämt under sin uppväxt, både av kärlek och av pengar. Hon kunde köpa precis vad hon ville när hon ville, tog taxi vart hon än skulle någonstans. Bortsett från att hon var en bitch mot andra och såg ner på folk som inte hade lika gott ställt som henne själv så har jag alltid velat leva som hon. Man drömmer sig alltid bort i "överklassens" vardag, fina middagar, fina kläder, resor över världen etc. När jag läste artikeln kände jag hur stolt jag är över min familj! Alla familjer har sina brister men jag känner att jag älskar min familj så himla mycket! Jag är så glad över mina föräldrar som tagit hand om mig och Gurre purre med utflykter och äventyr både nu och när vi var små. Då kommer mina tankar på vad jag ska göra efter studenten. Jag är livrädd! Jag vill inte bli stor! Jag vill vara liten och inte behöva ha några krav, bara springa runt och leka. Jag vill ha tillbaks alla åkturer med "Ekan" när vi fiskar med vårat nät och sedan med spänning kolla på när pappa plockar ur fisken, eller alla våra upptäcksfärder vid havet, jag vill ha tillbaks sommardagar i farmors trädgård när farfar grejar i trädgården och farmor gör fika till oss, alla resor med "Kicki" hos mormor och morfar, jag vill vara lilla Frida hela tiden. Tänk när jag flyttar hemifrån. Jag kommer inte klara mig utan mamma, vem ska då ta hand om mig, skjutsa mig när jag försover mig eller göra super god cafe latte? Jag vill inte klara mig själv! Samtidigt som man längtar efter att ta studenten och flytta hemifrån och allt sådant, så vill jag inget hellre än att spola tillbaka tiden och leva om allt igen!

På rätt väg

Idag är ett historiskt ögonblick... Jag är nu redo att flytta hemifrån. Det är sant! När jag kom hem från skolan alldeles nyss, så bestämde jag mig för att göra en latte, helt sjävl! Annars har alltid mamma gjort en åt mig eller så har jag köpt en. Men inte idag. Det roliga är att den blev jättegod! Jag kan inte påstå att jag är världsbäst på sjävla processen (det sprutade kaffe ett tag...) men med tanke på att jag inte hade någon som berättade hur man gjorde känner jag mig himla stolt! Det kanske blir en liten barista av mig iaf!

The Hills

Jag har verkligen haft väldens slappisdag! Så himla skönt, legat i sängen i stort sätt hela tiden. Gjorde mitt krya-på-mig spa och känner mig faktist lite piggare, så skola blir det imorgon. Kom på att jag har en kulturnyhets redovisning men det går säkert kanoners! Tänkte berätta lite om Chalmers Cortégen, eller så tar jag något helt annat, vi får se.

Gurre purre, så snäll som han är, åkte och köpte sallad till mig från Valvet. Så gott! Testade en ny dressing med mango smak. Jag trodde inte det skulle vara gott men jag hade fel. En jättebra kombination med nudlarna! Gud jag blir lite hungrig när jag pratar om det, haha. Nu ska ja somna till The Hills! Natti 

Måste blir frisk!

Okey, dagens kureringsplan har jag klurat lite på och kom fram till att jag ska göra ett litet hemmaspa med ett varmt bad, ansiktsmask och manikyr. På allt detta dricka massvis med te och honung! Det borde hjälpa tycker jag =) Men först ska jag sova lite...Zzz...zz..


Risk-ettan

Imorse när jag vaknade kände jag mig verkligen inte alls frisk. Jag fick inte fram ett pip från min hals men jag var ändå tvungen att pallra mig till körskolan där en riskutbildning 1 väntade. 3,5 timmar satt jag där och hostade och drack honungste. Det var himla intressant och lärorikt, innehållet var risker i traffiken, trötthet och alkohol och andra droger. När vi kom till alkohol pratade vi en del om rattfylleri. Jag tror aldrig jag har fattat hur hemskt det är egentligen. Hur kan en annan människa sätta sig bakom ratten berusad och veta om att men är en livsfara för männiksor i sin omgivning? 12000 svenskar blir tagna av polisen för rattfylleri om dagen! Man förstår knappt vad de innebär... Vi fick höra historien om Jacqueline från USA som var med om en rattfylleriolycka 1999. En kille körde hem full från en fest och mötte Jacqueline på vägen. Hon var en jättevacker tjej! Idag är hela hennes ansikte förstört och hennes händer är bara stumpar. Jag vill inte lägga upp någon bild för jag börjar nästan gråta när jag ser de, men här är en länk med bildspel:
http://www.dailymotion.com/video/x4z8la_the-destiny-of-jacqueline-saburido_webcam

Jag skulle aldrig kunna köra bil eller något annat fordon när jag druckit alkohol och jag hoppas att ingen som läser min blogg gör det heller! Om jag någon gång skulle se att någonting sådant här är på gång att ske kommer jag försöka stoppa det med en gång! Jag fick lära mig några knep om hur man kan göra:
Ring polisen!
Skär upp däcken så att föraren inte kan köra bilen.
Ta bilnycklarna.
Försök att övertala personen att inte köra.

Praise You


Måndag morgong

Idag är jag hemma från skolan. Vaknade upp och var helt igenteppt med förkylning, halsont och hosta och kände mig som ett vrak. Så jag bestämde mig för att plugga hemifrån, vilket fungerar mycket bättre för mig! Som tur är har jag mamma hemma som tar hand om mig och hon gjorde precis en latte till mig. Thank you! Nu gäller det bara att komma igång med plugget... sitter och söker lite på vad jag ska göra efter gymnasiet. Har haft flera olika idéer och det ända dom har gemensamt är att det blir ett sabbatsår. Sen vad det ska innehålla måste jag reda ut. Just nu vill jag jobba som bartender, gå en DJ kurs och sedan åka till Österrike och jobba i alperna. Hmm.. det är verkligen svårt att bestämma sig. Jag tar tag i det lite senare idag tror jag. Nu ska det skrivas en engelska uppsats! Wiie...

sthlm vs gbg

Yes, då var jag hemma fråb gbg. Lite sorgligt, men vi hade det så himla kul så man tänker bara på allt roligt som har hänt! Valborg var GREAT! Vi hann till och med att få en släng av svininfluensan, tråkigt nog, men vi är tjejer utav stål! Tack för en undebar weekend girls!!
Nu är det dags för mig att koka en kopp te och krypa ner i sängen och kolla på Roomservice när Dregen är med som inredare. Natti natti!


Love is my drug


Svea Skivgarde

Min valborg var helt dunderbra! Vi tre tjejer (Jennifer, Hanna och jag) tog planet till GBG och där möttes vi av Freddie och Deji. Vi stod och kollade på Chalmes Cortégen och njöt av solen. Jag blev verkligen jättesugen på att börja plugga när jag såg sista vagnen, Svea skivgarde. En kårkommitté på Chalmers som var så himla grym! Så om några år ser ni sökert mig där! Efter att cortégen var slut gick vi till Deji's lägenhet vid Avenyn och lyssnade på go musik. Efter mycket dans så gick vi vidare till BLVD där det blev drinkar tills det var dags för hemgång.
 
Dagen efter var inte lika kul... Hanna och jag vaknade upp med feber(?!). Så vi tog det lungt fram tills vi skulle in till gbg igen för att kolla in Stay Ali som spelade på Storan. Vi mötte upp Freddie och gick till Frank's där vi hälsade på Lisa som jobbade. Det slutade med årets första rabbarberpaj! Mums! Stay Ali konserten var grym! Vi dansade til nya bra låtar!


Hanna, Frida, Deji, Freddie och Jennifer

Svea Skivgarde

RSS 2.0